23948sdkhjf

Dubbelt upp hos Migu Mekaniska

I Migu Mekaniskas maskinpark i Tidan i Skövde kommun tillverkar bolaget kundanpassade lösningar med fokus på skärande bearbetning. Här har två nya maskiner från DMG Mori nyligen installerats och med dessa får bolaget en ännu högre utnyttjandegrad.

För Migu Mekaniska blev 2020 ett riktigt bra år och idag svarvas det på för fullt hos bolaget. Inte minst eftersom bolaget nyligen installerat två nya svarvar i maskinparken.

Det var under våren 2020 som tankarna kring en ny investering fick liv hos Migu, vilket resulterade i att bolaget bestämde sig för att investera i en ny DMG Mori NLX 2500 SY med portalladdare LG10.

– Lösningen med portalladdning passar väldigt bra till våra detaljer och vi får en väldigt hög utnyttjandegrad med detta koncept, säger Jakob Andersson, vd för Migu Mekaniska.


Portalladdarens bana. 
Foto: DMG Mori

Den nya svarven från DMG Mori levererades till bolaget i slutet av januari i år, men innan investeringen kom på plats hann bolaget göra ytterligare en investering från DMG Mori. Även denna gång valde bolaget en NLX 2500 SY, men den här gången blev maskinen utrustad för stångmatning eller för robotisering. Då denna maskin var en lagervara levererades den före maskinen med portalladdning.

– Nu får vi lugna ner oss ett tag. Leverans och igångkörning av de nya maskinerna har gått mycket bra och 2021 har börjat precis som vi vill. Vi är i en expansiv fas och det är riktigt kul, säger Jakob.

Med de nya maskinerna består Migus maskinpark nu av 12 stycken 3- och 5-axliga svarvar med hög automationsgrad, och majoriteten av maskinerna kommer från just DMG Mori.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11