23948sdkhjf

Gränges investerar 285 miljoner i gjutning

Gränges ska investera 33 miljoner dollar, motsvarande cirka 285 miljoner svenska kronor, för att expandera gjutningsverksamheten av aluminium i Huntingdon, USA. Detta eftersom efterfrågan ökat från kunder i Nordamerika.

Efter att Gränges tidigare gjort framgångsrika investeringar i ny valsningskapacitet i sina produktionsanläggningar i Huntingdon och Newport, har bolaget nu bestämt sig för att investera cirka 285 miljoner svenska kronor i gjutningsverksamheten av aluminium i Huntingdon.

– Detta är den tredje större investeringen vi gör i USA sedan 2017. Den visar på vårt åtagande att växa vår affär med våra kunder och marknader, och stärker vår plattform för fortsatt lönsam tillväxt, säger Patrick Lawlor, president för Gränges Americas.

Expansionen omfattar investeringar i byggnader och en ny gjutningslinje. Gjutningskapaciteten i Huntingdon kommer att öka med närmare 25 kton per år när utbyggnaden är klar, samtidigt som utbyggnaden ska möjliggöra för ett bättre kapacitetsutnyttjande i de efterföljande valsnings- och skärningsprocesserna.

– Investeringen stödjer också våra höga hållbarhetsambitioner genom att förbättra både energiintensiteten och klimatutsläppen per ton, säger Patrick.

Projektet är beräknat att ta mindre än två år att färdigställa och förväntas bidra positivt till Gränges rörelseresultat 2023. Gränges kommer att finansiera expansionsinvesteringen i Huntingdon med befintlig kassa samt internt genererade kassaflöden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.172