23948sdkhjf

Elcowire börjar använda koldioxidsnålt koppar

Elcowire introducerar nu koldioxidsnålt koppar, Low-carbon Copper, i delar av sin produktion vid anläggningarna i Helsingborg och Hettstedt i Tyskland. Totalt kommer 15 procent av bolagets volym bestå av den koldioxidsnåla kopparn.

I Elcowires strävan att minska sitt koldioxidavtryck har bolaget alldeles nyligen introducerat Low-carbon copper i sin produktion. Kopparn kommer från Bolidens gruvor i norra Sverige och Finland och är resultatet av betydande förändringar av brytningsprocessen, specifikt genom elektrifiering av flera steg.

– Vi är stolta över att kunna bidra till stegen mot CO2-neutralitet och detta är bara början för vår industri, berättar Paul Gustavsson, vd för Elcowire, för Metal Supply.

Hos Elcowire tillverkas produkterna av koppar, bland annat kopparprofiler, koppartråd och lina för kablar, motorer och kontakttråd, och totalt kommer 15 procent av bolagets volym bestå av den koldioxidsnåla kopparn. Detta eftersom tillgången till Low-carbon Copper fortfarande är begränsad.

Vårt sätt att samarbeta för att söka nya lösningar ger oss den rätta kompasskursen för att bidra till en långsiktig förbättring av vår värld. Low-carbon Copper är ett utmärkt exempel på det, säger Paul.

I och med införandet av Low-carbon Copper i produktionen är de resulterande koldioxidutsläppen mindre än hälften av det globala genomsnittet (4,1 kg CO2/kg koppar) som anges av International Copper Association (ICA).

Gör ni några fler miljö- och klimatbesparingar hos er?

Vi har flera aktiviteter för att reducera vår klimatpåverkan. Vi har investerat i ett flertal energibesparingslösningar och vi returnerar vårt överskott till fjärrvärmenätet. Men den stora påverkan kommer från den koppar som våra leverantörer producerar, där man nu för första gången lyckats ta fram koppar med ett väsentligt lägre CO2-avtryck jämfört med industrisnittet, säger Paul.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.125