23948sdkhjf

Världen kommer behöva 10 miljoner ton mer koppar

Enligt råvaruhandlaren Trafigura Group, som anses vara världens tredje största företag i sin bransch, kommer världen att behöva 10 miljoner ton mer koppar för att möta efterfrågan 2030. De menar att världen kommer behöva minst åtta megagruvor till för att kunna möta efterfrågan.

Inom ett decennium kan världen komma att stå inför en global brist på koppar. Det menar Trafigura Group, enligt Mining.com. Koppar räknas som en kritisk metall för globala ekonomier, och en av anledningarna till att efterfrågan på metallen kan komma att öka så stort beror på att sektorerna för grön energi och eldrivna fordon växer snabbt.

Trafigura Group menar att vi kan stå med 10 miljoner ton koppar back år 2030 om inte flera nya megagruvor byggs. Närmare bestämt jämför de kopparbehovet med hur mycket BHP Groups jättegruva Escondida i Chile som räknas som världens största koppargruva producerar – de menar att åtta lika stora koppargruvor behöver byggas för att möta behovet.

Eftersom kopparn är en så viktig del i omställningen mot ett grönare klimat menar Trafigura Group att kopparproducenter, både nya och gamla, måste ta tag i underskottet. Annars kan priserna på metallen fortsätta att stiga, vilket i sin tur kan leda till att ledarna i världen får svårt att nå upp till uppsatta klimatmål.

I slutet av februari handlades metallen på sin högsta nivå sedan 2011 och nu har priset ökat ytterliggare. Idag ligger priset på 4,13 USD per pound.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078