23948sdkhjf

Industrikoncern förvärvar Cutting Metal Works i Valdemarsvik

Industrikoncernen Teqnion har förvärvat samtliga aktier i Cutting Metal Works i Valdemarsvik, CMW, med en initial köpesling på cirka 22 miljoner kronor.

Nu har Teqnion, en industrikoncern bestående av 16 verksamheter som erbjuder bland annat komponenter, maskiner och system, förvärvat CMW i Valdemarsvik. CMW specialiserar sig på spånskärande metallbearbetning och har cirka 40 anställda.

CMW:s styrka är tillverkning i små till medelstora serier och bolaget har både egen konstruktion och tillverkning av verktyg samt fixturer.

Vid tillträde ska Teqnion betala en initial köpeskilling på cirka 22 miljoner.

Teqnion har visat förståelse för vår lokala förankring och hur viktiga våra nära kundrelationer är. Vi har byggt vår företagskultur under många år och har medarbetare med stor erfarenhet och kunskap som tryggar vår konkurrensfördel. Teqnion är rätt ägare att förvalta denna företagaranda, säger Christer Hultgren, CMW:s vd som kommer behålla sin roll även efter ägarbytet.

För det brutna verksamhetsåret 2019/20 redovisade CMW en omsättning om cirka 57 miljoner kronor med ett rörelseresultat om cirka 5,7 MSEK.

CMW har skapat en tillverkningsenhet som pricksäkert levererar kvalificerade komponenter med snäva toleranser till stolta svenska industriföretag. CMW-gänget är väldigt bra på det de gör och vi ser mycket fram emot att tillsammans fortsätta på framgångsresan, säger Johan Steene, vd för Teqnion.

Förvärvet kommer att ingå i Teqnions affärsområde Industry.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.063