23948sdkhjf

SSAB kommer möta utmaningar det kommande halvåret

Under den senaste tiden har efterfrågan på SSAB:s konstruktionshålprofiler ökat, och nu är efterfrågan på SSAB:s pålar, rör och profiler mycket hög. Men eftersom det just nu är turbulent på stålmarknaden så kan den ökade efterfrågan bli en utmaning för bolget.

– I skrivande stund är stålmarknaden mycket turbulent. Järnmalmspriserna har nått nya toppnivåer, skrot har följt, det finns begränsad kapacitet på alla stålprodukter och en mycket hög efterfrågan från alla marknadssegment, skriver SSAB i ett pressmeddelande.

På samma sätt som järnmalmspriserna och skrotpriset har ökat, ökar även priset på coils och hålprofiler i hög takt på alla marknader.

Samtidigt som det finns begränsad kapacitet på alla stålprodukter har efterfrågan på SSAB:s kallformade och svetsade konstruktionshålprofiler ökat, vilket resulterat i att SSAB kommer att möta utmaningar en tid framöver.

– De kommande sex månaderna blir en utmaning med hög efterfrågan och begränsad kapacitet, men SSAB:s team för hålprofiler kommer att göra sitt bästa för att möta kundernas efterfrågan, skriver SSAB.

När vi når SSAB meddelar de att de inte kan dela med sig av några mer exakta siffror ännu, men de vill trycka på att utmaningarna och den turbulenta marknadssituationen gäller stålbranschen i allmänhet. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.11