23948sdkhjf

Bergborrning ska få höras

Epiroc startar en podcast för operatörer som borrar i berg.

De kallar den för Borrmästarpodden. Här ska ämnen som dagligt underhåll, borrsystem och hålnavigeringssystem avhandlas.

Det är journalisten Johanna Paues Darlington och Epirocs borrmästare Stefan Löfdahl som leder podden.

– Vi tycker att det här ska bli otroligt roligt och vi känner oss ödmjuka inför att få vara med i operatörernas öron ute på berget framöver. Framförallt kommer vi att fördjupa oss i ämnena teknik, produktivitet och säkerhet – frågor som är viktiga för operatörerna. Tanken är att våra lyssnare ska få bra tips och insikter i varje avsnitt. Både de som är nya i yrket, och de med lång erfarenhet. Vi hoppas att det ska finnas något för alla, säger Stefan Löfdahl, borrmästare på Epiroc Sverige.

Hur fick ni idéen till podden?

- Idéen till podden kom sig ganska naturligt. Vi träffar ju många borrare och när vi frågar vad de lyssnar på ute på jobb så får vi ofta svaret att de lyssnar på ljudböcker och poddar. Sen märkte vi det att det fanns ingen podd om borrning. Vi vet ju att borrare är väldigt engagerade och vill utveckla sig samtidigt som teknikutvecklingen går på i en rasande fart. Nu i corona-tider är det ju också lite svårare att ta sig iväg på utbildning så Borrmästarpodden är ett sätt för oss att dra vårt strå till den stacken, berättar Stefan Löfdahl för Metal supply.

Podden riktar sig till alla som jobbar med att borra i berg. Förhoppningen är att podden ska göra det enklare för operatörer och andra intresserade att hålla sig uppdaterade inom bergborrningens värld.

– Bergborrning kan verka simpelt för de som inte har koll på branschen, men man inser snabbt hur mycket kunskap som krävs för att bli en riktigt skicklig borrare. Dessutom förändras branschen snabbt nu för att kunna möta framtiden på ett mer produktivt och hållbart sätt – det gör det ännu mer spännande, säger Johanna Paues Darlington som även producerar podcasten.

Borrmästarpodden kommer att komma ut med nya avsnitt på torsdagar. Det kostar ingenting att lyssna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11