23948sdkhjf

Hanza förvärvar tillverkare av plåtmekanik

Hanza Holding AB har förvärvat finska Suomen Levyprofiili Oy, tillverkare av plåtmekanik. Affären är ett viktigt steg i Hanzas pågående arbete att expandera koncernens utvecklingskluster.

Hanzas senaste förvärv är en finsk tillverkare – Suomen Levyprofiili Oy, SLP, som driver en modern produktionsanläggning i Joensuu, nära Hanzas övriga fabriker i Finland, med cirka 100 anställda. Förvärvet kompletterar Hanzas existerande tillverkningsteknologier i Finland vilket följer bolagets affärsmodell att skapa kundvärde genom att knyta samman olika fabriker.

– Regionala och kompletta tillverkningskluster är ett framgångsrecept för våra kunder vilket blivit speciellt tydligt under pandemin. SLP är ett välskött företag som stärker vårt erbjudande i Finland och vi välkomnar deras duktiga medarbetare till Hanza, säger Hanzas vd Erik Stenfors.

Säljare av SLP är investerare kopplade till det finska investmentbolaget Helmet Capital Oy, och under 2021 kommer Hanza arbeta med att utveckla och integrera fabrikerna i Finland i nära samarbete med befintliga kunder.

– Vi är glada över att nu ingå i Hanza-koncernen. Våra kunder efterfrågar ett bredare tillverkningserbjudande och nu kommer vi kunna utvecklas snabbare i såväl Joensuu som internationellt tillsammans med andra delar av koncernen, säger Aku Lampola, vd för SLP.

SLP omsätter cirka 150 miljoner kronor med ett resultat på cirka 14 miljoner kronor före avskrivningar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.079