23948sdkhjf

Ny koncernchef för världens största ståltillverkare

Nu har Arcelor Mittal, världens största ståltillverkare, fått en ny koncernchef – Aditya Mitall. Aditya Mitall kommer från rollen som president, vd och ekonomichef för Arcelor Mittal Europe, och i samband med befodringen lämnade han sin post i Europadivisionens ledning.

Nu har Aditya Mittal tagit över rollen som ledare för Arcelor Mittal-koncernern efter sin far Lakshmi Mittal som även grundade bolaget 1976. 45-åriga Aditya har en ekonomiexamen från Wharton School of the University of Pennsylvania i USA, och har sedan 1997 haft flera ledande roller hos företaget – senast som ledare för Europadivisionen.

– Det är en ära att utses till vd för ArcelorMittal. Lakshmi Mittal byggde ArcelorMittal från ett valsverk i Greenfield i Indonesien till att bli världens ledande stålföretag, och jag är privilegierad som har fått vara med på en stor del av resan. Jag är exalterad över vad som väntar, säger Aditya.

Adityas tidigare roll som ledare för Arcelor Mittal Europe har i samma veva tagits över av Geert Van Poelvoorde, en 53-årig belgare som tidigare haft flera ledande roller hos Arcelor Mitall. Senast kommer han från rollen som vd för affärsområdet Flat Carbon Europe and Purchasing och han har sedan 2015 samtidigt varit president för Eurofer, The European Steel Federation.

Lakshmi Mittal som tidigare var koncernchef och styrelseordförande, är nu istället verkställande styrelseordförande. I denna position kommer han att fortsätta leda styrelsen och arbeta tillsammans med både Aditya och resten av ledningsgruppen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094