23948sdkhjf

Investerar i fiberlaser med dubbla lagertorn

Blomberg & Stensson i Katrineholm, specialister på plåt-, maskin-, och rörbearbetning, har investerat i en ny fiberlaser från Salvagnini.

– Denna investering är ett led i att vi efter sommaren 2020 köpte ett grannföretag Williamsons metallfabrik. Vi håller nu på att konsolidera verksamheterna och flyttar in deras verksamhet i våra lokaler. Då passade vi på att stuva om i vårt ämnescenter och det föll sig lämpligt att investera i en ny laser med torn för bättre utnyttjande av ytan, berättar Stefan Edlund, vd på Blomberg & Stensson, för Metal Supply.

Blomberg & Stenssons produktion består av allt från prototyper och serieproduktion i små och medelstora serier samt tillverkning av egna produkter, och företaget kan även erbjuda konstruktion, pulverlackering och montering.

Företaget består idag av en sammanslagning mellan Engströms verkstäder, Gustafsson & Hjorth, Williamsons Metallbearbetning samt Blomberg & Stensson, alla anrika Katrineholmsföretag varav det äldsta härrör från 1927.

Maskinen och systemet som Blomberg & Stensson valt att investera i är en L3-30 6kW fiberlaser tillsammans med Salvagninis egenutvecklade dubbla lagertorn LTWS/BTW, med plats för drygt 110 ton råmaterial på en yta av 11x11 meter.

Då fiberlasern är fullt utrustad med bland annat SVS & AVS vision system, APC2 (Adaptive Process Control), samt automatiskt nozzlebyte, ska maskinen kunna producera obemannat under kvälls- och nattskift. Allt med full övervakning och återrapportering med hjälp av LINKS & OPS.

Den nya maskinen kommer att installeras under andra kvartalet 2021.

Stefan avslutar:

– Vi kör kontinuerligt obevakat och det ökar vi ytterligare med denna investering. Det är bra att maskinerna går när vi är hemma och sover, och det är alltid roligt att kunna utveckla verksamheten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.096