23948sdkhjf

Ovako investerar mångmiljoner i Hofors

Företaget investerar 115 MSEK i ny teknik för att växa i Europa
Ovako påbörjar under våren 2012 en omfattande modernisering av rörverket i Hofors. Moderniseringsarbetet pågår under cirka tre år till 2015 och innebär en omfattande ombyggnad och uppgradering av rörverket och skapar nya marknadsmöjligheter för Ovako i Europa.

Ingår i strategiska plan
Rörverksinvesteringen ingår i Ovakos strategiska plan, där fokus läggs på att göra verksamheten än mer konkurrenskraftig för att nå ökade marknadsandelar i främst Europa. Ovako har med sin nischade tillverkning av komponentstål goda förutsättningar att öka marknadsandelarna främst i Europa. Detta uppnås genom fortsatt fokus på produktivitet och leveransprecision, en stärkt marknadsorganisation och genom riktade investeringar i produktionsutrustning som höjer kvaliteten och ger nya marknadsmöjligheter.

”Det här är en investering som förutom att vi långsiktigt stärker den befintliga verksamheten, också genom den nya teknologin bidrar till att vi kan ta oss an nya affärer inom framför allt industrier som fordon, olja och gas, verkstad och kullager”, säger Carl-Michael Raihle, VD för Ovako Tube and Ring.

”Genom våra nya kostnadseffektiva lösningar i en mycket avancerad tillverkning kommer vi också kunna möta kundernas ökade krav och därmed stärka vår position ytterligare i Europa”
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078