23948sdkhjf

De blir Elmia Subcontractors andra ambassadör

Nu har Elmia Subcontractors andra ambassadör för 2021 utsetts och valet föll på legotillverkaren Prototal. Elmia beskriver Prototal som ett bolag som tillverkar morgondagens produkter med rätt teknik, för rätt tillfälle, och alltid nära kunden.

För att lyfta fram den tillverkande industrin i Sverige och de skickliga underleverantörerna, utser Elmia Subcontractor varje år tre ambassadörer. Förra året utsågs Lesjöfors och bolagets vd Ola Tengroth till ambassadör för mässan, men på grund av coronapandemin var mässan tvungen att ställas in. I år får fjädertillverkaren en ny chans, och med sig på tåget får de även Jönköpingsbaserade Prototal och bolagets vd Jan Löfving.

Vi är ett företag som vill stärka våra kunders konkurrenskraft genom att korta deras ”time to market” och att öka flexibiliteten i leveranskedjan, säger Jan Löfving.

Prototal erbjuder 3d-printning, vakuumgjutning och formsprutning och enligt Elmia kan ingen annan erbjuda den teknikbredd som Prototal besitter. Tack vare teknikbredden kan bolaget hantera många typer av utmaningar och behov som kunden har, utan att vara beroende av en viss typ av material eller volym. Prototal erbjuder dessutom både serietillverkning och prototyper.

Eftersom Prototal erbjuder en helt digital tillverkning med 3D-printning kan företaget tillverka detaljer först när de behövs och helt enligt kundens behov, vilket både sänker lagerhållningskostnader och miljöpåverkan.

– Vi tillverkar mot de faktiska behoven och detta sker nära kunden. Vi kan vara med både i högvolym som lågvolymsproduktioner tack vare att vi har olika metoder och ett digitalt flöde av tillverkningsunderlag och ordrar. Genom att vi tillverkar våra egna aluminiumverktyg för formsprutningen och detaljerna, får vi också kontroll på hela processen och tar ett helhetsansvar för processen mot kund, berättar Jan och avslutar:

Vi vill hjälpa kunden att ta sig över de antal hinder som de möter vid framtagningen av en ny produkt. Vi är med kunden på hela resan med den nya produkten och vill ge känsla av trygghet genom ett intimt och nära samarbete.

Vem som blir Elmia Subcontractors tredje ambassadör 2021 är ännu inte känt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109