23948sdkhjf

BMW investerar i grön stålproduktion

BMW Group investerar i Boston Metal, ett amerikanskt startupbolag som står bakom en ny metod för utsläppsfri stålproduktion. Investeringen är en del i BMW:s långsiktiga hållbarhetsarbete som drastiskt ska minska koldioxidutsläppen i leverantörsnätverket.

Hos BMW satsas det stort på en cirkulär ekonomi och att minska sina koldioxidutsläpp. Målet är att utsläppen ska minskas med två miljoner ton fram till 2030.

Som ett led i detta kan BMW Group nu presentera ytterligare en etapp för att nå målen. Genom sin riskkapitalfond BMW i Ventures investerar fordonstillverkaren nu i det amerikanska startupbolaget Boston Metal. Boston Metal står bakom en ny teknik för utsläppsfri stålproduktion, och under de kommande åren ska startupbolaget vidareutveckla sin metod i industriell skala.

Hur stor investeringen är vill BMW inte uppge.

– Vi arbetar systematiskt med att ständigt se över vilka råmaterial i vårt leverantörsnätverk som släpper ut mest koldioxid. Stål är ett av dessa, men är bärande i tillverkningen av bilar. Vi har därför satt upp mål för att kontinuerligt minska våra utsläpp i försörjningskedjan av stål, säger Andreas Wendt, styrelseledamot i BMW AG med ansvar för inköp och leverantörsnätverk.

Den nya metoden som Boston Metal tagit fram använder sig av el som med hjälp av en elektrolycell producerar tackjärn, som senare bearbetas till stål. Detta gör att stålproduktionen blir koldioxidfri till skillnad från den konventionella processen där masugnar används.

Att investera i ny teknik är bara ett av flera steg som BMW Group tar för att minska koldioxidutsläppen, och förutom investeringar satsar bolaget bland annat även stort på återvinning och att återanvända material.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109