23948sdkhjf

Northvolt etablerar verksamhet i Silicon Valley

Northvolt förvärvar det amerikanska batteriteknologiföretaget Cuberg och etablerar nytt avancerat teknologicenter i Silicon Valley.

- Cuberg-teamet har visat enastående förmåga att utveckla teknik i världsklass, beprövade resultat och en enastående kundbas i en smal och effektiv organisation. Genom att kombinera dessa styrkor med Northvolts kapacitet och teknik kan vi göra betydande förbättringar av både prestanda och säkerhet samtidigt som vi sänker kostnaderna ytterligare för nästa generations battericeller. Detta är avgörande för att påskynda övergången till helt elektriska fordon och svara på behoven hos de ledande bilföretagen inom en relevant tidsram, säger Peter Carlsson, vd och grundare för Northvolt.

Cuberg kom från Stanford University 2015 med målet att kommersialisera nästa generations batteriteknik baserad på en banbrytande flytande elektrolyt i kombination med en litiummetallanod.

Northvolt kommer att etablera ett teknologicenter i Silicon Valley baserat på Cuberg-förvärvet och anställer aktivt topptalenter inom batteriindustrin för att stödja dessa insatser. Förutom att påskynda utvecklingen av litiummetallceller och optimera tekniken för fordonsapplikationer, kommer det nya centret att fokusera på materialforskning och utveckling för bästa litiumjonanod- och elektrolytteknik.

Centret ska göra det möjligt för Northvolt att engagera sig och samarbeta med de ledande teknikföretagen och universiteten i Silicon Valley, med målet att överbrygga pågående forskningsinsatser mellan Europa och Nordamerika. Det ska också att fungera som en testbädd för metoder som utnyttjar digitalisering, artificiell intelligens och maskininlärning.

- Vi är mycket glada över att samarbeta med Northvolt för att bygga framtiden för ren energi tillsammans, säger Richard Wang, vd och grundare av Cuberg och avslutar:

- Northvolt ger otrolig teknik och tillverkningskapacitet som kommer att påskynda kommersialiseringen och antagandet av vår litiummetallteknik. Deras djupa tekniska erfarenhet och djärva anda kompletterar Cubergs egen kultur av snabb innovation perfekt. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.063