23948sdkhjf

Konecranes får återbeställning

Koncernen utökar hamnöperatörens Luka Kopers RTG-kranar ytterligare
Konecranes fick i januari 2012 en beställning på tre RTG-kranar av hamnoperatören Luka Koper i Slovenien. Detta är Konecranes sjunde RTG-leverans till Luka Koper, som redan har 10 Konecranes RTG-kranar i sin flotta, samt Konecranes STS-kranar, gripskopelossare och reachstackers. De senast beställda kranarna kommer att levereras i oktober 2012. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra beställningens värde.

-Vi är mycket nöjda över att Luka Koper valde Konecranes RTG-kranar med avancerad prestanda och ekoeffektiv teknologi. Luka Koper använder kranarna med mycket hög användningsgrad under tuffa förhållanden. Vi är övertygade om att de nya kranarna med den nya teknologin ytterligare kommer att höja måttstocken för RTG-kranars prestanda, säger Thomas Gylling från Konecranes i ett pressmeddelande.

Ekoeffektiva och bränslesnåla
Kranarna kommer att vara utrustade med teknologi som möjliggör fjärrövervakning, förebyggande underhåll och fjärrstöd. Konecranes ekoeffektiva, bränslesnåla system minskar bränsleförbrukningen märkbart genom att eliminera tomgång på höga varv. Systemet minskar också buller och utsläpp.

De beställda RTG-kranarna har en lyftkapacitet på 40 ton. De kan lyfta en över fem containrar högt och sju plus lastbilsfil brett.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063