23948sdkhjf

Hydro säljer – 7 anläggningar och 5 000 anställda berörs

Förra veckan rapporterade vi om att Hydro haft planer på att sälja två valsverk i Norge. Nu bekräftar Hydro ryktet och förutom valsverken i Norge kommer även resten av affärsområdet Rolling att säljas. Detta kommer beröra 5 000 anställda.

Nu bekräftar Norsk Hydro att de ska sälja sitt affärsområde Rolling till KPS Capital Partners – ett globalt investeringsbolag med en historia av betydande intressen i olika metall- och bilföretag, för 1 380 miljoner euro. Det motsvarar cirka 14 miljarder svenska kronor.

Försäljningen omfattar sju anläggningar, ett forsknings- och utvecklingscentrum, flera globala försäljningskontor och cirka 5 000 anställda. Av dessa är 650 anställda i Norge och resten huvudsakligen i Tyskland.

Som vi rapporterade i förra veckan gjorde ryktet om försäljningen att de 650 anställda vid valsverken i Holmestrand och Karmøy kände sig oroliga, men nu ger Halvor Molland, vice president för medierelationer på Norsk Hydro, ett glädjande besked.

– Då detta är en företagsövertagning kommer de anställda att få fortsätta sina jobb i ett nytt företag efter att avtalet har slutförts. I Norge är det de två valsverken i Holmestrand och Karmøy som ingår i avtalet, säger Halvor till Metal Supply.

Några nedstängningar eller uppsägningar är det alltså inte planerat för.

För Hydro är affären ett viktigt steg i att förbättra bolagets lönsamhet och att driva hållbarhetsarbetet framåt.

– Hydros ambition är att lyfta lönsamhet och driva hållbarhet vilket skapar värde för alla intressenter. Försäljningen av Rolling kommer att stärka vår förmåga att leverera vår strategi, stärka vår position inom koldioxidsnålt aluminium och samtidigt utforska ny tillväxt i områden där vår kapacitet matchar globala megatrender, säger Hilde Merete Aasheim, Hydros vd och koncernchef.

Michael Psaros, medgrundare och managing partner för KPS Capital Partners, tillägger:

– KPS är entusiastiska över möjligheten att vidareutveckla Rolling till sin fulla potential. Vi har tillbringat tre månader med att noggrant analysera verksamheten och är mycket imponerade av Rolling-ledningsgruppen. Vi ser fram emot att samarbeta med Rolling-teamet för att få verksamheten att växa.

Vd för den nya verksamheten bli Einar Glomnes som idag är vice vd för Hydro Rolling.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078