23948sdkhjf

De ska bygga den största 3D-skrivaren i Europa

För att snabbt kunna skriva ut komplexa raketdelar har brittiska rymdföretaget Orbex gett AMCM, tysk producent av 3D-skrivare, uppdraget att tillverka Europas största 3D-skrivare. Raketdelarna ska skrivas ut i en anpassad blandning av metaller inklusive titan och aluminium.

Till det brittiska rymdföretaget Orbex ska Europas största industriella 3D-skrivare levereras. Orbex har huvudkontor och produktions- och testanläggningar i Skottland, samt design- och testanläggningar i Danmark.

De som ska tillverka den skräddarsydda 3D-skrivaren är tyska AMCM, och den stora 3D-skrivaren ska göra det möjligt för Orbex att skriva ut mer än 35 storskaliga raketmotorer och turbopumpsystem årligen. AMCM ska även leverera efterbehandlingsmaskiner och andra tillhörande funktioner, och för att rymma det nya maskineriet kommer Orbex att utöka sitt fabriksgolvutrymme med ytterligare 1 000 kvadratmeter.

I den nya 3D-skrivaren kommer raketdelar med en anpassad blandning av metaller inklusive titan och aluminium skrivas ut, för att skapa ett lättviktssystem utformat för att motstå rymdflygningars temperaturskillnader och tryck. Orbex kommer dessutom att skriva ut komponenter som raketmotorer i ett enda stycke, vilket ska eliminera de svagheter som kan uppstå vid sammanfogning och svetsning.

Även om våra raketmotorer och andra kritiska system redan är ganska mogna efter flera års testning, ger ett storskaligt internt 3D-utskriftssystem som detta oss mycket högre hastighet och smidighet när vi ökar produktionen. Det betyder att vi kan fortsätta öka prestandan ytterligare, och på längre sikt kommer det att ge oss större kontroll över våra kostnader och vår försörjningskedja, säger Chris Larmour, vd för Orbex.

Martin Bullemer, vd för AMCM, tillägger:

Att investera i ett så här stort 3D-utskriftssystem säger mycket om Orbex ambition inom den europeiska rymdflygsektorn. Även om detta är ett stort köp så kommer det att möjliggöra för en betydande kostnadskontroll för Orbex under de kommande åren.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078