23948sdkhjf

Utökar fräsprogram för svårbearbetade material

De som utökar sitt fräsprogram är Dormer pramet som tillverkar skärande verktyg i hårdmetall och snabbstål.

Företagets S7-sortiment täcker ett arbetsområde i en mängd olika stål, gjutjärn och svårbearbetade material. Exempelvis rostfritt och superlegeringar.

Nu har sortimentet utökats med S770HB, S771HB, S772HB och S773HB som ska klara upp till 25 procent högre matning jämfört med fyrskäriga fräsar. Alla har en positiv spånvinkel för ett mjukt skärförlopp och minskad risk för arbetshärdning.

En AlCrN-beläggning ska förlänga livslängden genom att ha högt värmemotstånd och låg friktion. En liten hörnradie och starka ändskär ska även bidra till detta.

Fräsarna har lite olika användningsområden. Företaget menar att S771HB och S773HB fräsarna är lämpliga att använda till smala fickor, trochoidalspårfräsning och formfräsning. Fräsarna har spåndelare som ska hjälpa till att bryta spånorna till små bitar som evakueras lätt och minskar belastningen på spindeln. Det ska ge en 50 procent högre avverkningsgrad jämfört med en slät fräs.

Båda fräsarna har midja för att skaftet ska undvika kontakt med arbetsstycket vid djupa ingrepp. De har kylkanaler för förbättrad kylning och spånevakuering.

S770HB och S772HB anser företaget är bättre lämpade för profil-, trochoidal- och medelfin fräsning, där de kan ge maximal produktivitet tack vare sin avverkningsförmåga och därigenom kortare bearbetningstider.

Företaget har dessutom lagt till tre nya multi-applikationsfräsar till sin S7-serie för användning i både CNC-maskiner och konventionella maskiner.

Fräsarna heter S722HB, S765HB och S768 och ska fungera i de flesta av de vanligaste applikationerna som spår-, dyk- och formfräsning och till rampning och kopierfräsning i en rad materialsorter som medelhårda stål, rostfritt och superlegeringar.

De fyrskäriga fräsarna har en speciell skärutformning som ska förbättra spånavgången. AlCrN och Titan-Kisel-Nitrid-beläggningar, TiSiN ska förlänga livslängden genom att klara högre skärhastigheter och högre värmetålighet.

Slutligen har tillverkaren lagt till en ny hårdmetallfräs för riktigt hårda material som härdat stål över 49HRC. S561 är fyrskärig och har en speciell skärutformning för att underlätta spånavgången. Den ska klara härdat stål mellan 52-70HRC.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078