23948sdkhjf

Det börjar bli brist på stål

Sedan början av november 2020 har priset på europeisk tunnplåt stigit över 40 procent. Det som drivit på priset är den höga efterfrågan och att det börjar bli en brist på stål.

Det rapporterar branschmediet Steel Business Briefing, SBB, enligt Dagens Industri.

I takt med att tillverkningsindustrin återhämtar sig från coronapandemins negativa effekter har efterfrågan på den europeiska stålmarknaden ökat. Här har dock stålproducenterna halkat efter, vilket nu gjort att stålverken inte har tillräckligt stora volymer för att kunna möta det behov som finns på marknaden.

Enligt SBB har detta börjat bli ett problem för flera bolag, eftersom de inte får tillgång till den mängd stål de behöver.

– Vi får avslag från stålverk från höger och vänster på förfrågningar om material, uppger en stålgrossist för branschmediet enligt Di.

Att efterfrågan ökar och volymerna minskat har även gjort att priserna stigit, och idag handlas europeisk tunnplåt för 740 euro per ton, en siffra som enligt SBB kan komma att höjas ytterligare. Källor till SBB ska även ha uppgett att affärer redan börjat skrivas för kvartal tre.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.188