23948sdkhjf

Hydro överväger att sälja – 650 anställda oroliga

I Holmestrand och Karmøy i Norge har aluminiumbolaget Hydro två valsverk som tillsammans har 650 anställda. Dessa kan dock komma att stängas vilket skapat stor oro bland de anställda.

Då Hydros två valsverk i Holmestrand och Karmøy haft en svag lönsamhet under en lång tid utvärderar bolaget nu att sälja verksamheterna – antingen hela verksamheterna eller delar av dem.

– Hydro vill investera vidare både i den norska verksamheten och i valssystem. Vi har därför tittat på om det finns andra konstellationer som kan göra det möjligt för valssystemet att få en bättre utveckling i framtiden, säger Halvor Molland, vice president för medierelationer på Norsk Hydro, till norska tidningen NRK.

Vid valsverken finns totalt 650 anställda och flera av dessa är oroliga för att förlora sina jobb efter försäljningsplanerna blev kända. Dessutom får de anställda stöd från politiker i Holmestrand och Karmøy eftersom valsverken är betydande arbetsplatser för näringslivet i städerna. De får även stöd från politiker i Høyanger och Årdal då anställda vid Hydros anläggningar i Høyanger och Årdal också kan drabbas eftersom de levererar aluminium till valsverken.

NRK menar att politikerna kommer göra allt i sin makt för att stoppa försäljningen.

– Detta verkar helt obegripligt för mig. Vi levererar den grönaste aluminiumprodukten i världen. Vi återvinner allt aluminium vi har – det blir inte grönare. Det här handlar bara om pengar, säger Rolf Arnesen, huvudförtroendeman i fackförbundet Fellesforbundet vid Hydro Holmestrand, till NRK.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.203