23948sdkhjf

Volvo Autonomous Solutions i nytt partnerskap

Volvos affärsområde Volvo Autonomous Solutions har tecknat ett avtal med verifieringsbolaget Foretellix. Gemensamt ska bolagen ta itu med de utmaningar som finns med storskalig verifiering av autonoma lösningar för motorvägar och avgränsade områden, såsom gruvor.

Volvo Autonomous Solutions har bildat ett partnerskap med Foretellix för att gemensamt skapa en lösning för autonoma körlösningar som fungerar på både allmänna vägar och i avgränsade områden. Partnerskapet ska fokusera på att erbjuda en hög säkerhetsnivå och produktivitet för Volvo Autonomous Solutions lösningar, samtidigt som det ska bidra till en avsevärd minskning av kostnader och kapad utvecklingstid.

Lösningen ska möjliggöra massiv testning av miljontals olika scenarier, vilket ska säkerställa att autonoma fordon och maskiner kan hantera alla tänkbara scenarier de kan stöta på inom sina områden.

– Detta partnerskap är en viktig milstolpe för industrin eftersom det är första gången som storskalig coverage driven-verifiering kommer att användas för verifiering av system för autonom drift i avgränsade områden. Vårt partnerskap kommer att kombinera expertisen hos våra två företag och sätta en ny standard för verifiering av autonoma körsystem, vilket ökar både säkerhet och produktivitet, säger Ziv Binyamini, vd och grundare av Foretellix.

Det verifieringssytem som ska användas är en verifieringsplattform utvecklad av Foretellix. Denna använder intelligent automatisering och verktyg som samordnar och övervakar miljontals körscenarier för att exponera fel och särskilda trafikincidenter, inklusive de mest extrema fallen. Volvo Autonomous Solutions och Foretellix kommer gemensamt att anpassa Foretellix verifieringssystem för både motorvägar och avgränsade områden, såsom gruvor och stenbrott.

– Volvo Autonomous Solutions tror på att arbeta med ett verifieringskoncept som använder öppna standarder. Partnerskapet med Foretellix ger oss tillgång till de senaste verifieringsverktygen och förkortar tiden till kommersialiserad produkt, säger Magnus Liljeqvist, global teknikchef för Volvo Autonomous Solutions.

Till grund för arbetet ligger bland annat en förstudie som gjordes under 2020 om Foretellix potentiella värde i begränsade områden, en studie som fick ett framgångsrikt resultat.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ytskyddsdagarna: "Inspektera i tid kan vara avgörande"
Utställning om grön omställning
AP&T fabriksrenoverar pressar
Returträet innehöll 988 kg tungmetaller
Världens kopparbrist kan förvärra inflationen
Ryska "blodsmineraler" fraktas genom Finland till världen
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.203