23948sdkhjf

Lesjöfors prisas helt säkert

Lesjöfors China har fått utmärkelsen Advanced Collectives of Safety Management från det regionala styret i Xinqiao för ett dedikerat och framgångsrikt säkerhetsarbete.

De är ett av fem företag bland femhundra som erhåller priset.

Lesjöfors China berättar att för dem är det viktigt att efterleva kraven i AONs standard för skadeförebyggande åtgärder och riskbedömning samt lokala regleringar för att förebygga skador och tillbud i hela Kina.

- Innan vi började samarbetet med AON, var medvetenheten om 5S och säkerhetsfrågor på en låg nivå hos oss. Med ett dedikerat fokus på området under de senaste åren har vi fått kontinuerliga förbättringar och få olyckstillbud, säger Louis Tong, verksamhetschef för Lesjöfors China.

Nu fortsätter säkerhetsarbetet med dagliga rundturer.

- Vi har arbetat hårt och fokuserat med vår arbetsmiljö, men vi har fortfarande fler åtgärder vi kommer att introducera innan vi är nöjda. Ett viktigt steg blir att implementera Gemba Walk Management där dagliga rundturer i verksamheten ska uppmärksamma risksituationer för att vi på så sätt ska kunna åtgärda skaderisker och höja säkerhetsnivån ytterligare, säger Mikael Andersson, vd för Lesjöfors China.

Lesjöfors China erbjuder Lesjöforskoncernens kompletta produktsortiment främst till kunder i Kina, men servar även flera internationella kunder med produktion och lösningar i andra delar av världen. Merparten av kunderna är europeiska företag med verksamhet i Kina.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095