23948sdkhjf

Bevegos största satsning någonsin – vill bli den starkaste spelaren

Under 2020 förverkligades Bevegos största satsning någonsin då en ny produktionsenhet och centrallager öppnade i Landvetter. I skrivande stund håller den sista maskinen på att driftsättas och den nya anläggningen gör att Bevegos kapacitet ökar avsevärt.

Sedan starten 1994 har Bevego arbetat som en traditionell grossist och sedan 2008 har bolaget även haft en viss egen tillverkning. Nu har de gjort sin största satsning någonsin och sedan maj 2020 har en ny produktionsenhet och ett nytt centrallager startats upp i Landvetter.

Bevego är en grossist inom områdena byggplåt, industri, ventilation och teknisk isolering. De har sedan tidigare fyra egna tillverkningsenheter inom ventilation i Sverige i Malmö, Stockholm och två enheter i Göteborg. Tillverkningen i Landvetter blir den femte och största produktionsanläggningen i egen regi på 10 500 kvadratmeter.

Den nya fabriken gör att Bevegos kapacitet ökar avsevärt och bolaget har satsat stort på modern utrustning, och att tillverka i egen regi ska göra Bevego flexibla i sin leverans samt möjliggöra för en hög servicenivå.


I anläggningen har Bevego satsat stort på modern utrustning.
Foto: Bevego

Vi har bland annat investerat i en laser som ger ett skärsnitt med mycket hög precision och bidrar till en hög kvalitet på våra färdiga produkter, säger Peter Hamberg, vd för Bevego.

Anläggningen i Landvetter inkluderar även ett modernt Steel Servicecenter (SSC) med ett betydligt bredare sortiment av plåt än vad Bevego har haft tidigare.

Här har vi fokuserat på våra kunder inom industrin och anpassat sortimentet för att ha ett brett och gediget utbud till tillverkande industrier. Med vårt nya SSC, som inkluderar haspel, klipp- och slittlina, så har vi möjlighet att bredda utbudet. Många söker plåt i specifika kundanpassade dimensioner till sin egen produktionsprocess. Detta har vi nu möjlighet att erbjuda, säger Peter.

När valet av lokalisering för den nya anläggningen undersöktes var det flera fördelar som gjorde att valet föll på just Björröd i Landvetter. Dels att Landvetter har en fördelaktig position i relation till bolagets anläggningar i Malmö, Stockholm och Göteborg, samt närhet till Göteborgs hamn dit många leveranser skeppas.

En annan anledning till placeringen i Landvetter var personalen i regionen. Då Bevego redan hade tre mindre producerande enheter i Göteborgsområdet så fanns kompetensen redan på plats vilket underlättade beslutet för placering. Verksamheten i Landvetter växer dessutom kontinuerligt vilket gör att många nya arbetstillfällen kommer att beredas.


Den nya anläggningen innehåller även ett stort centrallager.
Foto: Bevego

Förutom tillverkning var en viktig del i satsningen att utveckla ett centrallager, och utöver de 10 500 kvadratmeter som byggnaden inrymmer är ett skärmtak på 2 500 kvadratmeter tillbyggt för lagerhållning av material utomhus, lastning och lossning. Centrallagret är uppdelat i tre delar och består av ett råvarulager, ett färdigvarulager för det som tillverkats i Landvetter och ett sourcinglager, för exempelvis importerade produkter.

Vår styrka har alltid varit att ha välfyllda lager på varje filial för omedelbar leverans eller avhämtning. Det fortsätter vi med, säger Peter.

Tanken är att de funktioner som nu samlats i Landvetter ska stötta upp hela Bevegos verksamhet runt om i Sverige samt stärka Bevego som företag, och med mer flexibilitet, bättre kontroll, snabbare leveranser och ökad kundservice ser Bevego satsningen som ett ytterligare steg i målet att bli den starkaste spelaren på marknaden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078