23948sdkhjf

Autodesk Inventor hjälper Hexicon framåt

Kombinerad vind- och vågkraft får draghjälp av Autodesks Cleantechsatsning
Det blåser förändringens vindar kring framtidens elproduktion. Mitt i stormen står offshorebolaget Hexicon och tar vara på naturens krafter. Konstruktionsprogrammet Autodesk Inventor hjälper dem att övertyga världen om att deras unika vindkraftsanläggning är både billigare och effektivare än tidigare lösningar.

-Autodesks produkter är otroligt viktiga för oss. Vår anläggning kommer att sänka byggkostnaden för offshorelösningar till 3 miljoner euro per megawatt från dagens 4,5 miljoner euro per megawatt. En enhet kostar 2,3 miljarder att bygga så det är avgörande att ritningarna blir så korrekta som möjligt, därför ritas de helt i Inventor, säger Hexicons VD, Anders Tunbjer i ett pressmeddelande.

Framtidens energiproduktion
Inom Autodesk är man mycket glada över att Hexicon så snabbt närmar sig framtidens energiproduktion med hjälp av Inventor.

-I den här typen av företag kommer vårt Cleantech-program helt till sin rätt. Hexicon har ett otroligt spännande koncept där nya idéer förändrar och utvecklar befintlig teknik så att de bättre kan möta framtidens hållbara utmaningar, säger Mikael Löwenhielm, informationschef mekanik för EMEA inom Autodesk.

Den nya anläggningen väntas stå i bruk 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078