23948sdkhjf

Han blir Scanias nya vd och koncernchef

Nu är det klart vem som blir Scanias nya vd och koncernchef efter Henrik Henriksson – från och med 1 maj 2021 tar Christian Levin över rollen.

Scanias nya vd och koncernchef blir Christian Levin som idag är operativ chef för Traton Group. Christian har mer än 20 års erfarenhet från Scania och utöver sin nya roll kommer han fortsatt att ingå i den verkställande ledningen för Traton SE.

Christian efterträder Henrik Henriksson, som kommer att lämna Scania efter 23 år, varav mer än fem år som bolagets vd, för att börja på H2 Green Steel – ett helt nytt företag som avser att starta produktion av fossilfritt stål 2024. Henriksson kvarstår i sin befattning på Scania fram till dess att Christian tillträder som vd.

– Vi beklagar att Henrik Henriksson lämnar Scania och Traton-familjen, men vi är samtidigt stolta över att han tar sig an en så viktig ny utmaning som perfekt matchar hans unika expertis inom hållbart ledarskap. Vår industri kommer att kunna dra stor nytta av fossilfritt stål, och Traton kommer att följa detta bolag med intresse, säger Matthias Gründler, vd för Traton SE och styrelseordförande i Scania.

Christian Levin anslöt till Traton SE 2019 och var dessförinnan försäljnings- och marknadsdirektör för Scania och medlem av bolagets verkställande ledning. Han inledde sin karriär som management-trainee på Scania 1994 och har sedan dess haft ett flertal ledande befattningar inom bolaget. Levin har mycket bred internationell erfarenhet och en civilingenjörsutbildning inom maskinteknik från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

– Det är väldigt ärofyllt för mig att bli vd på Scania, ett företag som haft ett mycket stort inflytande på min karriär. Med det passionerade globala teamet på Scania kommer jag arbeta för att fortsätta att driva omställningen till ett hållbart transportsystem, säger Christian Levin.

Matthias Gründler tillägger:

– Det finns ingen mera lämplig efterträdare än Christian Levin. Hans erfarenhet och kunskap från både branschen och Scania passar perfekt och kommer att säkra Scanias engagemang i hållbarhet och stärka bolagets transformativa resa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109