23948sdkhjf

Sveriges största och snabbaste laserskärmaskin!

Någonstans skall den finnas - Sveriges största vackraste och bästa! Och det gör den: på EM Eriksson Steel Service Center i Borlänge!
Svenskt rekord!
- Vår nya Bystar 4025 från Bystronic Scandinavia AB har en styrka på 6 KW, och det finns det förstås fler laserskärmaskiner i landet som har, men vårt tillhörande bord på 8 meters längd gör att vi har inte bara Sveriges snabbaste i sin klass, utan även landets största laserskärmaskin säger produktionschef Fredrik Vaker.

- Det var främst hastigheten vi ville åt, och den har vi verkligen fått, men storleken på bordet innebär även att vi har fått en stor flexibilitet som kommer både oss och våra kunder till gagn säger Fredrik.

En stålspecialist mitt i Sverige
EM Eriksson Steel Service Center ligger strategiskt placerat mitt i landet och företagets specialitet är bearbetning av varmvalsad plåt, kantpressning av komplexa profiler i långa längder. Laser- och finplasmaskärning, fogberedning och bockning. Deras kunder finns bland annat inom bil- och verkstadsindustrin i Sverige och övriga Europa. Både Volvo, DAF och Scania är mångåriga kunder till företaget. I Borlänge ligger dessutom SSAB Tunnplåt som är landets största tillverkare av plåt. Närheten har inneburit ett samarbete mellan de två och EME får dagligen leveranser av plåt som skall klippas ner till lämpligare format.

En imponerande maskinpark
– Vi samarbetar med, och hjälper regelbundet SSAB med praktiska tester av olika stålsorter och har även medvetet satsat på att bygga upp en maskinpark som motsvarar våra högt ställda krav på precision säger Per Lindholm som är ansvarig för maskininvesteringarna.

-Vi har en maskinpark som imponerar på de flesta. Vi kan exempelvis pressa upp till 10 meter långa balkar med en presskraft på 1600 ton i vår kantpress, och vi har en gradsax som klipper upp till 8 meter som är en av de största i Sverige. Och nu har vi även en av de snabbaste och definitivt den största laserskärmaskinen i Sverige!

Imponerande instickshastighet
Laseroperatör Jukka Hallström har hanterat laserskärmaskiner på heltid sedan 1994 och är djupt imponerad av den senaste investeringen. –Jag började med en 2.8 KW på 4 meter, den efterföljdes av en maskin på 4,2 KW och nu har vi tagit steget upp till 6KW. Den är fruktansvärt snabb, och det är en väldigt stor skillnad både på håltagning och instick jämfört med tidigare maskiner. Det är ju alltid så att man aldrig kan gå tillbaka till något gammalt när man väl fått smaka på det nya, och det stämmer verkligen när det gäller den här maskinen berättar Jukka.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078