23948sdkhjf

Ytterligare köp slopat – ThyssenKrupp säljer inte

I slutet av januari rapporterade vi om att ThyssenKrupp fått ett nytt bud på sin stålverksamhet av det brittiska bolaget Liberty Steel. Nu rapporterar ThyssenKrupp att de valt att slopa erbjudandet.

När ThyssenKrupp i januari fick in ett formellt bud på sin stålverksamhet av Liberty Steel gick en talesman från TyssenKrupp ut och sa att bolaget noggrant skulle utvärdera budet.

– Ur ett ekonomiskt perspektiv finns det potential för ett övertygande industriellt koncept med tanke på att företagen komplementerar varandra med avseende på tillgångar, produktlinjer, kunder och geografiskt fotavtryck, skrev Liberty då.

Nu har bolagen övervägt och kommit fram till att någon affär inte kommer att bli aktuell.

– Vi öppnade dörren för förhandlingar, men i slutändan var våra idéer om företagsvärde och transaktionens struktur långt ifrån varandra. Vi har därför beslutat att avsluta samtalen. Vi beklagar detta steg eftersom vi uppfattade Liberty Steel som en seriös partner i processen, säger ThyssenKrupps ekonomichef Klaus Keysberg.

Nu när köpet gått i stöpet meddelar ThyssenKrupp att de istället kommer att fortsätta ”driva en hållbar position för stål” på egen hand. För detta ändamål arbetar stålstyrelsen med en konsekvent vidareutveckling av bolagets stålstrategi 20-30 för att ta itu med konsekvenserna av coronapandemin, och för att göra stål hållbart, lönsamt och därmed framtidssäkert. 20-30 är en stålstrategi som bolaget utformat för att ta itu med stålindustrins utmaningar och dra nytta av möjligheterna på stålmarknaden.

– Nu är det viktigt för oss att säkerställa framtida lönsamhet för vår stålverksamhet på egen hand, säger Klaus.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.141