23948sdkhjf

Nytt sortiment säger hejdå till svetsloppor

I slutet av 2020 släppte Schweiziska Contrinex ett helt nytt sortiment av svetssäkra induktiva givare. Gemensamt för produkterna i sortimentet är att givarna ska vara immuna mot det magnetfält som bildas vid svetsning och tåliga mot så kallade svetsloppor.

Contrinex nya lansering är ett sortiment av svetssäkra givare som kan erhållas med eller utan keramisk beläggning och med eller utan stålfront. De kommer i storlekarna M8, M12, M18, M30 och 20x32x8 mm, och en av fördelarna med givarna ska vara deras motståndskraft mot svetsloppor (svetsstänk).

Andreas Nordvall, tekniker och säljare på Hemomatik som är återförsäljare av Contrinex nya sortiment, berättar mer:

– Miljön i en svetsapplikation är mycket tuff och traditionella givare kan lätt gå sönder på grund av svetsloppor eller att de störs ut av det magnetfält som bildas vid svetsning. Dessa nya givare kan erhållas med stålfront och keramisk beläggning vilket gör att svetslopporna inte fastnar. De är även helt immuna mot magnetfältet, vilket ger säker drift utan felsignaler.

Andreas berättar vidare att de första modellerna i serien med keramisk beläggning släpptes under sista kvartalet 2020, och att det under kvartal två i år kommer gå att få tillgång till hela serien.


Bilden ska visa skillnaden mellan en traditionell givare (till vänster) och en givare ur Contrinex nya sortiment (till höger) i en svetsapplikation. 
Foto: Contrinex SA

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093