23948sdkhjf

Rustar för en förväntad uppgång 2021

Liedholms Maskinteknik som är specialiserade på avancerad svetsning, tryckkärl och maskinbyggnation har investerat i två nya maskiner från Hyundai Wia. Detta för att möta en förväntad uppgång under 2021 och hittills har maskinerna hjälpt bolaget att rusta sig.

År 2019 hade Liedholms Maskinteknik i Helsingborg en rekordomsättning på 285 miljoner kronor och även första halvåret 2020 började lika starkt. Under andra halvan av 2020 började det dock gå nedför något då många kunder flyttade fram sina ordrar till 2021, vilket gör att företaget nu börjat rusta sig för en kommande uppgång.

Det handlar om två nya maskininvesteringar som driftsattes i november 2020, en ny maskin för långsvarvning och en ny CNC-fräs.

Vi ser en ökad efterfrågan både inom den marina sektorn och inom tryckkärl som klassas enligt ASME U. Med de två senaste investeringarna är vi bra rustade för en förväntad uppgång under 2021, och bägge maskinerna gör att vi kan slutbearbeta produkterna efter svetsning och leverera en färdig produkt till kund, säger vd och ägare Tony Ståhlgren.

Den nya svarven är en Hyundai Wia L 700LMA som har ökat Liedholms konkurrenskraft inom bland annat processindustri.

Svarven har hjälpt oss att kunna svarva större långa stycken till framförallt processindustrin som vi inte hade kunnat tillverka annars. Vi har även en kund inom livsmedelsindustrin där svarven kommer väl till pass, berättar Esbjörn Säiner, order group manager på Liedholm, för Metal Supply.

Den nya CNC-fräsen är en Hyundai Wia HS8000 som har ökat kapaciteten för bearbetning av större produkter.

CNC-fräsen är ett komplement till våra övriga CNC-fräsar och genom den investeringen har vi både ökat kapaciteten och säkrat driften för befintliga produkter. Det känns såklart väldigt bra att våra ägare tror på oss och väljer att investera i nya maskiner för framtiden. Liedholms ska vara ett företag som ligger i framkant och investeringarna sänder tydliga signaler om detta både till anställa och kunder, avslutar Esbjörn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109