23948sdkhjf

Ny teknik ska säkerställa hög skärhastighet och slitstyrka

Vill du kunna bearbeta med högre skärhastigheter och förbättrad effektivitet? Använder du allt mer material med hög hållfasthet för komponenter - vilket kräver svarvskär med hög slitstyrka?

Då är du inte ensam menar Mitsubishi Materials. Men skär med hög slitstyrka är mer benägna att flisa ur och blir instabila, berättar de.

För att möta efterfrågan lanserar de därför MC6115, en ny CVD-belagd sort för bearbetning av stål, som ska garantera både höga skärhastigheter och stort motstånd mot slitage.

MC6115 är en kombination av ett hårt material och en ny tjock Al2O3 -beläggning för slitstyrka även vid höga temperaturer. 

Den ska ha fått högre skydd mot fasförslitning och förbättrad skärstabilitet tack vare ny teknik som säkerställer vidhäftningen mellan Al2O3- och TiCN-beläggningen.

Kristallkaraktären hos Al2O3 - beläggningar ska ha uppnåtts genom att optimera den traditionella nanotekniken och ökat både slitstyrka och verktygets livslängd.

Sprickor orsakade av slag under instabil bearbetning ska förhindras genom att den inre spänningen i varje beläggning minskar. Den speciella ytbehandlingen ska fördela den kraft som appliceras under bearbetningen så att MC6115 får en 80 procent lägre inre spänning än konventionella CVD-beläggningar, vilket ska skydda skären från plötslig sprickbildning.

Kombinationen av hårdmetallsubstrat och den slitstarka beläggningen ska möjliggöra hög prestanda under både kontinuerlig och intermittent bearbetning med hög skärhastighet. 

Vändskären har en guldfärgad beläggning för identifiering av använda skärkanter och finns i 6 negativa geometrier, CNMG, DNMG, SNMG, TNMG, VNMG och WNMG, med 11 olika spånbrytare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094