23948sdkhjf

Stålföretaget miljödeklarerar åt kunden

Ovako sökte hållbarhetsinitiativ inom stålindustrin när de publicerade sin första klimatdeklaration som beskriver företagets koldioxidavtryck.

Det var för fyra år sedan. 

Nu har de publicerat nya miljödeklarationer för att kunna erbjuda kunder jämförbara och verifierade miljöavtryck för sina specialstålsprodukter. Med de nya miljödeklarationerna bedöms och redovisas sex olika miljöaspekter. Denna information kan Ovako även erbjuda sina kunder per specifikt produktinköp baserat på legeringsvariant och vidareförädling.

‒ Koldioxidavtrycket för våra varmvalsade produkter är hela 80 procent lägre än det globala genomsnittet. Därför kan kunder använda vårt stål för att förbättra sitt miljöavtryck och samtidigt hjälpa sina kunder med deras klimatprofiler, därmed får de en stor konkurrensfördel. Vi får redan idag många frågor från våra kunder och vi tror att intresset kommer att öka ytterligare, säger Katarina Kangert, chef för hållbarhet och säkerhet på Ovako.

Miljödeklarationerna täcker den totala miljöpåverkan, inklusive koldioxidavtrycket för Ovakos varmvalsade stänger från Hofors, Imatra och Smedjebacken/Boxholm, Smebox.

Deklarationerna är baserade på en livscykelanalys av varmvalsade stänger från råmaterial till dess att produkten lämnar företagets produktionsanläggningar. De tar hänsyn till det återvunna skrotet, legeringsämnen, transporter, energi och avfallsprodukter i produktionsprocesserna och inkluderar alla utbytesförluster fram till färdig produkt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.11