23948sdkhjf

Ny trådgnist och fräsmaskin till Lideco

Under våren ska Masentia leverera två nya maskiner till Lideco i Dalstorp. Leveransen består av en trådgnist och en fräsmaskin och de nya maskinerna ska både öka effektiviteten och kvaliteten.

Sedan starten 1985 har Lideco i Dalstorp levererat verktygskomponenter till den plåtformande industrin i Sverige. I varje verktyg finns delar som måste vara specifika för just det verktyget och i Lidecos produktion tas speciallösningar fram efter kundens önskemål.

Nu har bolaget investerat i två nya maskiner från Schweiziska GF Machining Solutions, en trådgnist och en fräsmaskin.

Vi har planerat för investeringen en tid och beställningen gjordes nu i februari. 2020 har varit ett utmanande år för de allra flesta företag, men efter en tuffare vår och sommar har det varit bra fart under hösten. Vi tycker att det är rätt läge för oss att göra dessa investeringar nu för att ytterligare stärka vår produktion, berättar Lidecos vd Peter Nilsson för Metal Supply.

De nya maskinerna ska levereras till bolaget under våren och ska medföra både högre kvalitet och effektivare bearbetning. Leverantör av maskinerna är Värnamobaserade Masentia.

Maskininvesteringar sprider alltid en positiv känsla och skapar arbetsglädje i hela företaget. Det känns lite extra bra att kunna genomföra investeringarna nu när vi vill tro att vi börjar se slutet av pandemin, säger Peter.

Som tidigare nämnt kommer båda maskinerna från GF Machining Solutions, och den nya trådgnisten är av modellen CUT E 600, en maskin med linjära mätskalor i X och Y och kollisionsskydd i X, Y och Z. Maskinen har Drop-door för lätt och smidig åtkomst av arbetsområdet, och även ett nytt styrsystem AC CUT HMI 2 med höj- och sänkbar kontrollpanel för god ergonomi

Fräsmaskinen är en 3-axlig MIKRON VCE 1000 Pro med spindelvarvtal 16000 rpm, 40 verktyg och linjära skalor. Step-Tec-spindeln från Schweiz ska ha en hög prestanda, tillförlitlighet och en låg ljudnivå.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11