23948sdkhjf

Utökar maskinparken med ny produktionslinje

Nu fyller Karlskogabaserade Cell Impact på sin maskinpark med en helt ny produktionslinje. Produktionslinjen har ett avancerat matningssystem för plåt och i produktionslinjen ska Cell Impacts flödesplattor tillverkas.

I oktober invigde Cell Impact sina nya produktionslokaler i Karlskoga, och nu har maskinparken fyllts på med en ny produktionslinje för tillverkning av bolagets avancerade flödesplattor till vätgasdrivna bränsleceller. Till linjen ingår utrustning från den franska tillverkaren Dimeco som levererades och installerades av Din Maskin.

Vi sökte en snabbare och exaktare plåtmatningsutrustning som kunde matcha våra utrustningar för höghastighetsformning. Den nya generationen av Cell Impacts formningsmaskiner är framtagna för att möta de extrema seriestorlekar av flödesplattor som vätgasdrivna fordon kommer att kräva, berättar Anders Öberg, utvecklingsansvarig på Cell Impact.

Den nya investeringen är en komplett produktionslinje med ett avancerat matningssystem. Linjen består av en 2x3-tons motoriserad avhaspel och ett dubbelt matningssystem med ett skjutande och ett dragande matarverk. Styrsystemet är utvecklat av Dimeco och Siemens med hänsyn till höga krav på hastighet och synkronisering och rörelsemönster i X och Z.

Sedan produktionslinjen togs i drift har den avancerade matningsutrustningen hjälpt Cell Impact på flera sätt. Dels har cykeltiden sänkts från fyra sekunder till strax över en sekund och dels har materialutnyttjandet förbättrats med cirka 10 procent. Utöver detta har formningens positioneringsnoggrannhet förbättrats.

Trots att pandemin gjorde sitt för att störa så har hela inköpsprocessen fungerat utmärkt. Samarbetet har uppfyllt våra önskemål avseende visat intresse, flexibilitet och förståelse för våra önskemål och krav, och vi ser Din Maskin som en viktig utvecklingspartner för framtida leveranser och förbättringar av vår formningsteknik, säger Anders.

Gerhard Hansson, produktansvarig på Din Maskin, tillägger:

Cell Impact är ett spännande utvecklingsbolag inom den snabbt växande vätgassektorn när det gäller tillverkningsteknik och komponenter till bränsleceller, och vi på Din Maskin är glada över förtroendet att få vara en del av den utvecklingen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094