23948sdkhjf

Ny produktserie med arbetsmiljövänlig fogning

Nu har Henkels varumärke Loctite tagit fram en ny produktserie, Health and Saftey, med produkter inom gänglåsning, gängtätningar och packningar som ska vara helt utan farliga ämnen som kan utgöra en säkerhetsrisk för personalen.

För att kunna erbjuda arbetsmiljövänliga produkter som fortfarande behåller samma prestanda har Loctite, ett av Henkels varumärken, tagit fram en ny produktserie Health and safety. Serien är framtagen för att reducera eller eliminera de farliga ämnen som kan utgöra en säkerhetsrisk för den som använder produkterna.

Produkterna förbättrar säkerheten vid produktion och slutanvändning då de är fria från deklarerbara cancerogener, mutagener eller reproduktionstoxiner som definieras enligt REACH och CLP. Säkerhetsdatabladen innehåller inga risksymboler, riskfraser eller säkerhetsfraser, och de nya produkterna ska dessutom vara mer toleranta i smutsiga miljöer än det vanliga sortimentet.

Använder man sig sedan tidigare av Loctites produkter ska det nya sortimentet dessutom kunna ersätta de mest använda Loctite-produkterna i de flesta applikationer.

Nu kan vi leverera samma kvalitet som vi alltid gjort men en förbättrad säkerhet för de som använder produkterna. Nu kan vi erbjuda en bra arbetsmiljlö till alla våra kunder oavsett hur mycket eller lite lim de använder, säger Ann-Louise Gyllenberg, produktansvarig på OEM Electronics som är ett av de bolag som har Henkel och Loctite som leverantör.

Ann-Louise berättar att OEM Electronics har kunder som både arbetar manuellt och industriellt, och att båda parter kan använda sig av de nya produkterna.

Det känns jättebra att kunna erbjuda våra kunder en säkrare arbetsmiljö, ökad effektivitet och förbättrade resultat med dessa produkter som dessutom är bra ur miljösynpunkt. Vår leverantör Henkel är väldigt väl insatta i de regler som finns och hur kunderna ska arbeta för att vara trygga med våra produkter. Det är viktig med rätt lim på rätt plats och även hjälpmedel såsom doseringsutrustningar, berättar Ann-Louise.

De nya produkterna i Health and Saftey-sortimentet används i allt från tillverkande industri till underhåll när applikationer behöver limmas, låsas och tätas, och överlag kan produkterna användas överallt där vanliga anaerober och snabblim används idag.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094