23948sdkhjf

Melin & Carlsson vinner ny mark genom förvärv

Nu står det klart att den Tranåsbaserade hydraulcylindertillverkaren Melin & Carlsson förvärvar en liknande aktör på marknaden Tubex, som har verksamhet i Tranås och Borås. Då Melin & Carlsson endast har verksamhet i Tranås blir Borås ny mark för bolaget.

Under de senaste åren har Melin & Carlsson Hydraulic haft en stark tillväxt vilken nu kompletteras med ett förvärv av Tubex som tillverkar kundanpassade hydraulcylindrar och systemlösningar. Tillsammans blir företagen en av de största leverantörerna av cylindrar i Sverige med en gemensam omsättning på över 170 miljoner kronor.

– Det känns väldigt spännande och kul att ta över ett välskött företag i samma bransch, vi ser verkligen fram emot samarbetet såväl med Tubex och deras anställda som med de kunder och leverantörer som nu blir gemensamma. Dessutom känns det väldigt positivt att kunna säkerställa att arbetsplatserna kommer finnas kvar i närområdet, säger Ulf Krause, marknadsansvarig på Melin & Carlsson, till Metal Supply.

Precis som Melin & Carlsson har Tubex en tillverkningsenhet i Tranås, men Tubex har ytterligare en tillverkningsenhet förlagd i Borås som kompletterar Melin & Carlssons produktutbud när det gäller att skapa helhetslösningar. I Borås tillverkas också borrenheter, gängenheter och fräsenheter, och Borås blir ny mark för Melin & Carlsson.

Vi har idag ingen verksamhet utanför Tranås, så att ha en produktionsenhet i Borås blir ny mark för oss, berättar Ulf.

Tubex kommer drivas som dotterbolag under Melin & Carlsson med Ola Melin som koncernchef över gruppen.

Företagens sammantagna kompetens, maskinparker, leverantörer och produktutbud kommer skapa positiva synergieffekter för såväl båda företag som för våra kunder, säger Ola Melin, vd på Melin & Carlsson.

Ulf Krause tillägger:

Tubex och Melin & Carlsson har väldigt snarlika verksamheter men samtidigt kompletterar vi varandra på ett bra sätt. Vi är säkra på att det kommer något riktigt bra ur det här.

Har ni några andra spännande förvärv på gång framöver?

I nuläget kommer vi fokusera på dessa två verksamheter, men då vi har en stark majoritetsägare i Draft Företagsinvest så är vi alltid öppna för nya möjligheter och utmaningar i framtiden, avslutar Ulf.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.109