23948sdkhjf

Plåt & Sprialteknik förvärvar skånsk tillverkare

Lagercrantz Groups dotterbolag Plåt & Spiralteknik i Torsås AB (PST) har förvärvat samtliga aktier i Vibrerande hantering i Ängelholm AB (Vihab).

Nu har PST i Torsås, tillverkare av skruvtransportörer till olika industriapplikationer, förvärvat Vihab i Ängelholm. Vihab utvecklar och säljer kundanpassade maskiner för att dosera, transportera, sikta, lossa och packa material genom vibrationsteknik. Kunderna hittas bland gjuterier, gruvor, återvinning, stål- och träindustri samt livsmedelsindustri i framförallt Sverige.

I snitt har Vihab omsatt 4 till 6 miljoner kronor de senaste åren.

Genom förvärvet förstärker vi vårt erbjudande till kunder i Sverige och internationellt och blir en komplett leverantör för bulktransport, kommenterar Magnus Nilsson, vd för PST.

Tommy Karlsson, tidigare ägare till Vihab, tillägger:

PST är långsiktiga och stabila och erbjuder en ny trygg hamn för Vihab. Med dess säljstyrka med internationella kontakter kan verksamheten fortsätta utvecklas.

Vihab kommer som dotterbolag till PST att ingå i Lagercrantz division Niche Products från och med februari 2021. Förvärvet förväntas ge ett marginellt tillskott till koncernens vinst per aktie på årsbasis.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.109