23948sdkhjf

Svarvmekano rustar upp med ny maskin

För att fortsätta stärka sitt erbjudande har Svarvmekano köpt in en Okuma Multus B200WII-W750. Hos Svarvmekano är Okuma huvudmärket, och med den nya maskinen kommer bolaget att ha totalt elva Okuma-maskiner i maskinparken.

I mitten av mars ska en ny flerfunktionell CNC-svarv från Okuma levereras till Svarvmekano i Malmö, och i april är det dags att ta maskinen i drift. Maskinerna levereras av LPV Verktygsmaskiner.

– Maskinen är ett tillskott i vår Okuma-maskinpark och tillför nya möjligheter att producera högkvalificerade komponenter till befintliga och kommande kunder. Vi har en mycket bra känsla att fortsätta att bygga ut vårt teknikkunnande och ta det fulla steget in i multifunktionsmaskinsegmentet, säger Svarvmekanos vd Fredrik Gordon till Metal Supply.

Hos Svarvmekano finns idag 14 CNC maskiner, sju svarvar, sju fräsar och två styrda bandsågskapar, och av dessa kommer tio stycken från Okuma. Okuma är ett märke som ligger Svarvmekano varmt om hjärtat och med den nya maskinen kommer Okuma-maskinparken bestå av elva Okuma-maskiner.

– Maskinerna är stabila över tid och klarar den tuffa bearbetning som vi har i krävande material, kombinerat med snäva toleranser och ytfinhet, berättar Fredrik.

I den nya maskinen kommer flera olika material att köras. Svarvmekanos huvudsegment ligger oftast inom rostfri bearbetning och de mer krävande kvaliteterna, men även normalt konstruktionsstål och aluminium kommer att köras i maskinen.

I samband med den nya investeringen kommer bolaget även att stärka sin organisation med att anställa en produktionstekniker. Den nya medarbetaren kommer att ansluta till Svarvmekano under mars.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093