23948sdkhjf

Westmetall investerar i aluminiumskärning

För att korta ned sin leveranstid och sänka sina kostnader har Westmetall investerat i en stång- och profilkap av modellen EVO 545 ALU. Denna gör att bolaget snart kan börja skära aluminium med en diameter på upp till 545 millimeter, en tjänst som tidigare köpts in utifrån.

Snart kommer en helt ny stång- och profilkap till Westmetall i Hisings Backa i Göteborg. Maskinen är av modellen EVO 545 ALU och kommer från Bonetti Cutting Experts.

Den nya skärmaskinen ska kunna skära aluminium med en diameter på upp till 545 millimeter på bara 30 sekunder, och enligt Westmetalls vd Robert Wickström är maskinen den mest effektiva och snabbaste på marknaden just nu.

Maskinen öppnar upp nya möjligheter för oss att kunna leverera material betydligt snabbare och billigare till nya och befintliga kunder. Det är en väldigt viktig maskin för oss och det känns otroligt kul att bredda vårt utbud ytterligare, säger Robert till Metal Supply.

Bakgrunden till att Westmetall valt att investera i maskinen är att bolaget vill korta sina leveranstider och sänka sina kostnader. Detta genom att snart kunna skära aluminium med större diameter inhouse iställdet för att köpa tjänsten utifrån som bolaget gjort tidigare.

Och det dröjer inte länge innan premiären för den nya maskinen kan starta. Robert berättar nämligen att maskinen ska vara levererad och installerad inom några veckor. Dessutom avslöjar han att ytterligare en ny maskin kommer installeras i mars/april, men mer information kring denna håller bolaget på ett litet tag till.


Video: Bonettis Youtubekanal

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Plåtbearbetningsföretaget investerar för framtiden
Triwa och SSAB:s först med konsumentprodukt i fossilfritt stål
MID 2022: Besök hos ABB
BMW investerar för att säkra tillgången på koppar
Åsikter om Kaunis Irons dom
Ökad kapacitet för SSAB i Virsbo
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.172