23948sdkhjf

Stålkoncernen expanderar i Mellansverige

För att stärka sin position i Mellansverige expanderar stålkoncernen Repay genom förvärv av Wåhlins Skärteknik i Krylbo, Avesta kommun.

Repay, med bas i Skellefteå, har nu genom sitt dotterbolag Repay Mitt förvärvat Wåhlins Skärteknik som jobbar med gas-, plasma- och laserskärning av plåt.

Wåhlins har vi känt till i många år. De verkar inom samma bransch och blir ett utmärkt tillskott i vår verksamhet, säger Jimmie Säll, koncernchef på Repay.

Repay skär och kapar stål via nio anläggningar runt om i Sverige. De har en stark position i norra Sverige men nu vill de även ta en större position i Mellansverige.

Wåhlins anläggning kompletterar oss mycket bra i den regionen. Vi finns sedan tidigare i Sala, Ludvika och Köping så där ser vi möjligheter till samarbete mellan anläggningarna, menar Jimmie.

Wåhlins har 12 anställda med en omsättning på över 60 miljoner kronor, och bolaget är specialiserade på riktigt tjock varmvalsad plåt.

Vi har kommit till ett läge där det krävs investeringar i både system och maskiner så det var en bra timing att se över ägarbilden. Tekniken går framåt och vi behöver utvecklas vidare. Vi vill trygga en fortsatt god tillväxt och framtid för företaget och våra anställda, förklarar Wåhlins vd Josef Wåhlin som blir kvar som platschef på anläggningen.

Att få tillhöra en större koncern blir enligt Josef en omställning som till största delen är positiv, både för att verksamheterna är lika och för att bolagen passar väl ihop kulturellt.

Det känns också bra att kliva in i Repaykoncernen. Vi har samma syn på våra affärer och de är ett bra gäng. Tillsammans med de tjänster inom förädling som finns hos Repay får vi ett starkare erbjudande gentemot våra kunder, vilket jag tror kommer att betyda mycket, säger Josef.

Övertagandet sker nu i februari och innefattar även fastigheten där verksamheten bedrivs.

Repay är en leverantör av figurskurna och kapade ståldetaljer samt handelsstål och vid bolagets nio anäggningar har Repay 120 anställda. Anläggningarna är positionerade i Kiruna, Gällivare, Skellefteå, Strömsund, Sala, Köping, Ludvika, Uddevalla och Värnamo. Efter förvärvet kommer bolaget även att finnas i Krylbo.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.11