23948sdkhjf

BE Group ser ett trendbrott

På grund av svagare efterfrågan under hela året sjönk nettoomsättningen till 875 miljoner kronor - att jämföra med förra årets 984 miljoner.

Det berättar BE Groups vd och koncernchef Peter Andersson men tillägger att man tycker sig ha sett ett trendbrott de senaste månaderna.

- I december hade vi för första gången under året en nettoförsäljning som är bättre än föregående år.

Det underliggande rörelseresultatet ökade till 12 miljoner kronor. Förra året var motsvarande siffra 9 miljoner. Rörelseresultatet ökade till 18 miljoner kronor - att jämföra med förra årets 8 miljoner.

Även kassaflödet från den löpande verksamheten ökade till 152 miljoner kronor mot förra årets 85 miljoner.

- Vi ser nu en gradvis marknadsåterhämtning i kombination med stigande materialpriser. På huvudmarknaderna är återhämtningen tydlig inom tillverkningsindustrin medan byggindustrin är tillbaka på nivåer i paritet med föregående år.

- Omstruktureringen i Baltikum löper på enligt plan och en ny e-handelsportal kommer smyglanseras under slutet av första kvartalet för att lanseras i större skala under andra kvartalet. Under fjärde kvartalet togs också beslut om att bredda och utöka vårt erbjudande av laserskuren plåt i Finland genom att investera i ytterligare en toppmodern fiberlaser.

- Vad som händer under 2021 till följd av Covid-19 och dess utveckling är dock fortfarande svårt att förutspå. Vad jag däremot vet är att BE Group kommer att hantera situationen med kundfokus, hårt arbete och en tro på vår grundidé med beredskap att snabbt växla både upp och ner, kommenterar vd och koncernchef Peter Andersson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.141