23948sdkhjf

ABB levererar drivsystem till filippinsk plåttillverkare

ABB fortsätter satsa inom Sydostasiens metallindustri och levererar automationslösningar och ett nytt drivsystem till Perstimas förtenningsanläggning i Filippinerna.

Den globala leverantören av lösningar för metallanläggningar, Tenova, har valt ABB för leverans och installation av ett omfattande driv- och automationspaket till Perstima. Perstima tillverkar tennbelagd plåt i Sydostasien, och ABB:s leverans ska installeras i bolagets nya elektrolytiska förtenning- och stålproduktion i Malvar, Filippinerna.

De nya lösningarna kommer att vara i drift i juni 2021.

Detta är ytterligare ett framgångsrikt samarbete med Tenova i Sydostasien efter projekt i Indonesien och Vietnam. Det här är också vårt första engagemang med Perstima, så det är en viktig milstolpe för oss att få deras förtroende och godkännande, och vi ser fram emot ett produktivt samarbete både med denna kund och i regionen som helhet, säger Shailendra Dubey, Hub Industry Lead, Metals på ABB.

Projektet inkluderar ABB:s distributerade styrsystem Ability™ 800xA DCS som integrerar styr-, el- och kommunikationssystem med översikt av alla processer, och styrsystemet AC800 PEC som inkluderar manöverbord och manöverlådor. ABB:s multidrivenheter för lågspänningsapplikationer, ACS880, och motorstyrningscentraler ingår också i paketet.

ABB kommer dessutom att leverera sitt produktionsstyrningssystem för metallindustrilösningar för att optimera alla aspekter av process- och produktionsplanering, tillgångsövervakning och tillverkning.

När installation och idrifttagning är klar menar ABB att Perstima kommer kunna dra nytta av ett kompakt, helt integrerat och lättanvänt styr-, automations- och drivsystem som är utformat för flexibilitet, hållbarhet och optimal produktivitet.

ABB var det logiska valet att utrusta Perstimas nya elektrolytiska förtenningslinjer med beprövad teknik för noggrann linjehastighet och dragreglering. ABB:s lösningar matchade perfekt med deras kriterier och kommer att ge Perstima ett robust driv- och automationssystem som kan utökas vartefter anläggningen utvecklas, säger Stefano Marelli, Global Sales Sydostasien på Tenova.

Giuseppe Zanzi, försäljnings- och marknadschef på Tenova, tillägger:

Vi ser fram emot att gå in i installations- och driftsättningsfasen 2021, med vetskap om att vi kommer att ha ABB-support hela vägen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.125