23948sdkhjf

Rotage AB investerar för framtiden

Maskin i mångmiljonklassen öppnar upp för en helt ny marknad för företaget
År 2011 blev ett händelserikt år för Rotage AB. En ny maskin i mångmiljonklassen kan ge tillgång till en helt ny marknad.

Större lokal och ny investering
Under förra året byggde Rotage AB ut sina lokaler i Kvänum. I det nya utrymmet finns numera en hel produktions-line från italienska Salvagnini som både stansar, bockar och klipper plåtar som den plockar från ett eget lager, allt i ett enda flöde. Dessutom har man investerat i fristående stansmaskiner. Totalt uppgick investeringarna till lite drygt 25 miljoner kronor under 2011 inkl. en utbyggnad motsvarande ca 1500 kvm. När Metal Supply besöker Rotage är stansmaskinen i full gång. I högt tempo förvandlas plåtar till ljusramper som ska användas till släpkärror.

– Framöver kommer vi troligen att komplettera maskinen med en plockrobot, berättar den nye vd:n Mathias Larsson i ett pressmeddelande.

Stororder
Genom investeringen så har företaget nu för första gången fått en stor order till byggindustrin. Rotage AB ska tillverka fasadplåtar till ett nytt byggprojekt. Metalldelarna är ett exempel på tunnplåtsdetaljer som lämpar sig väl för den nya stansmaskinen. Ingemar Ronger tror att byggindustrin kan bli en stor marknad i framtiden.

– Utrymmet i städerna är begränsat och byggföretagen bygger allt mer i moduler, konstaterar han.

Nyanställningar
När den nya maskinen är igång planerar företaget att utöka till treskift, vilket skulle ge nya jobb. Framöver tror Mathias Larsson att det finns möjlighet till ytterligare nyanställningar.
Förra årets eurokris har inte inneburit någon stor nedgång. Visserligen minskades personalstyrkan med fem inhyrda svetsare och sju visstidsanställda förra året. Men nu har man mycket att göra på Kvänums företaget som för närvarande sysselsätter ett knappt 70-tal personer.

– Som många andra har vi mycket att göra nu, men prognoserna för framtiden är osäkra, säger Mathias Larsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.469