23948sdkhjf

Nu är det dags: SM för unga plåtslagare

117 plåtslagarelever tävlar om de sex finalplatserna i ”SM för unga plåtslagare 2021”

Nu pågår uttagningstävlingarna till SM-finalen i plåtslageri. 117 plåtslagarelever från 24 av landets olika gymnasieskolor kämpar om de sex finalplatserna.

SM för unga plåtslagare är ett mycket uppskattat inslag för plåtslagarelever som närmar sig studenten. Enligt tradition genomförs uttagningstävlingarna till finalen på landets skolor under vecka 4, och det är inget som Covid-19 kan stoppa. Genom att sprida ut eleverna i olika verkstäder och turas om i skolornas lokaler, kommer strax över 100 elever att kunna delta i uttagningarna och kampen om de sex finalplatserna.

Uttagningarna resulterar i att samtliga 24 skolor skickar in var sitt bidrag till den centrala juryn som bedömer och utser de sex SM-finalisterna. Uttagningstävlingarna sker på olika skolor och verkstäder runt om i landet. 

Finalen är planerad att genomföras på Teknikcentrum i Katrineholm i mitten av april.

Uttagningstävlingarna är tidsbegränsade till 6 timmar effektiv tid. Tävlingsuppgiften utförs i stålplåt med en beläggning av zinkmagnesium. Samtliga momenten ingår i byggnadsplåtslagarens vardag och kräver kunskaper i matematiska beräkningar och materialkännedom samt god problemlösningsförmåga och känsla för hantverket.
Behovet av utbildade byggnadsplåtslagare är fortsatt mycket stort i hela landet. Det är enligt branschen ett yrke med goda framtidsutsikter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.109