23948sdkhjf

Genombrottsorder på DC-teknik för fartyg

ABB har tagit hem sin första order på ett likströmsbaserat elsystem
ABB tar hem sin första order på ett likströmsbaserat elsystem (DC-system) för fartyg. Beställare är fartygets ägare Myklebusthaug Management. Systemet kan sänka bränsleförbrukningen och utsläppen med upp till 20 procent. DC-systemet, som ska installeras ombord på ett offshorefartyg som nu byggs i Norge, kommer att säkerställa en fartygsdrift med högsta möjliga energieffektivitet och minsta möjliga utsläpp.

Minskad bränsleförbrukning och utsläpp
Det är konstruerat för fartyg med lågspänningssystem ombord, såsom offshorefartyg, bogserbåtar, färjor och kryssningsfartyg, och kan minska bränsleförbrukningen och utsläppen med upp till 20 procent.

-Med den här lösningen är fartyget också förberett för maximala energibesparingsmöjligheter via kompletterande DC-baserade energikällor, såsom solceller, bränsleceller eller batterier anslutna direkt till fartygets DC-system. Därigenom kommer DC-systemet ombord att bidra till högsta bränseleffektivitet med minsta möjliga utsläpp från första stund som fartyget tas i drift, säger Veli-Matti Reinikkala, chef för ABB:s division Process Automation i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079