23948sdkhjf

ABB gör affär med kinesiskt valsverk

ABB tilldelas ett kontrakt för el- och automationssystem till Northern Copper Industry i Kina. Ett system kommer att kontrollera alla aspekter av företagets nya 20 rullars klusterkallvalsverk för högprecisionsproduktion av kopparband och folie.

Northern Copper Industry Co en del av den största råvarukopparproducenten i norra Kina - har valt ABB för att leverera och installera ett komplett el- och automationssystem för sitt nya kallvalsverk, som är planerat att startas upp 2021.

Baserat på ABB Ability System 800xA distribuerade styrsystem (DCS) med AC 800PEC-styrenheter, integreras ABB Metals Roll@xA Optimize kallvalsningslösning och ABB:s system Collaborative Production Management för metallindustrin (CPM4Metals) i valsningsprocessen.

Efter färdigställandet kommer verket ha en årlig produktion på 50 000 ton. Materialet är av en ny typ som produceras med senaste tekniken och kommer att användas i stor utsträckning inom flyg-, 5G-kommunikation, nya energibranscher, smart tillverkning och andra högteknologiska applikationsområden.

– Klusterkallvalsverket är en del av en viktig strategisk vision för Northern Copper Industry att bygga ett kopparföretag för framtiden, säger Zhenhua Zhang, ABB Metals Lead, Nordasien och Kina. 

ABB:s Roll@xA Optimize-lösning innehåller legeringsmätning och funktioner för tjockleksreglering, vilket säkerställer att valsade produkter, inklusive en hård bronslegering med tennelement, uppfyller hårt ställda krav. Det säkerställer också en strikt synkronisering mellan valsytan och kopparremsfolie för att eliminera repor på ytan som orsakas av icke-synkroniserad hastighet på böjrullar. Detta uppnås genom en rad styrfunktioner inklusive statisk friktionskompensation, anpassning av online-styrparametrar, dynamisk kompensation för acceleration och retardation av böjrullarna.

Northern Copper Industry har en årlig produktionskapacitet på 9 miljoner ton gruvbrytning, 200 000 ton katodkoppar och 570 000 ton svavelsyra. 

Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.158