23948sdkhjf

Driften igång i Dannemora järnmalmsgruva

Under det senast året har underjordsarbeten i form av tillredning av malmkroppar, lokala ramper och drivning av ny ramp från dagen pågått.
Sedan november pågår borrning av produktionssalvor enligt skivrasbrytningsmetoden. Bolaget anmälde start av gruvdrift till Bergsstaten den 13 januari 2012. Det nya sovringsverket står klart och under februari och mars pågår provdrift sektionsvis. I början av april kommer hela verket att tas i kontinuerlig drift, meddelar företaget i ett pressmeddelande.

Utbildning och rekrytering
Den teoretiska delen av utbildningen av bolagets första skiftlag är genomförd och har nu övergått i praktiskt arbete ovan och under jord. Rekrytering av det andra skiftlaget på knappt 20 personer pågår. Antalet sökande till andra skiftlaget uppgår till närmare 900 personer.

Hela kedjan klar
Hela logistikkedjan från gruva till lastning i Hargshamn är i huvudsak klar för driftsättning. I hamnen pågår fortfarande vissa installationsarbeten. Skeppning av järnmalm till kund inleds under maj i enlighet med tidigare ingångna leveransavtal med ThyssenKrupp och Salzgitter. Den nya uppfordringsanläggningen (malmhissen) kommer att kunna tas i drift tidigare än ursprungligen planerat. Uppskalning till full produktion om 1 500 000 ton färdig produkt per år är därmed tidigarelagd med sex månader till mars 2013.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063