23948sdkhjf

Alpha Laser lanserar webbshop

Alpha Laser som utvecklar och tillverkar lasersystem för metallbearbetning, har nu lanserat en webbshop där kunderna kan köpa bolagets tillsatsmaterial för svetsning.

För att kunna erbjuda sina kunder en tjänst där kunden kan beställa reservdelar eller tillsatsmaterial när som helst på dygnet, har Alpha Laser nu startat en webbshop.

Vi är mycket glada över att implementeringen gick så bra efter att ha lagt ner många hårda timmar på webbshoppen. Vi känner alla att det här var rätt beslut att ta och feedbacken vi fått från vara kunder är fantastisk, berättar Lucas Reichel, ansvarig för webbshoppen, för Metal Supply.

Alpha Laser säljer sina produkter globalt, cirka 50 procent i Europa och 50 procent i övriga världen. De senaste åren har även marknaden i Skandinavien växt betydligt, och i Skandinavien har bolaget Sverige som utgångspunkt.

Alpha Laser erbjuder närmre 1 200 tillsatsmaterial, och en av dessa som går att köpa i den nya webbshoppen är Blue Wire. Blue Wire är en svetstråd som är utvecklad för att minska vissa problem som kan uppstå vid svetsning, bland annat reduceras sprutbildningen.

Vad är det som gör Blue Wire så speciell?

Jämfört med en standard tillsatstråd i Aluminium är Blue Wire är utveklad för att ge en mer finkornig struktur samtidigt som energimängden från lasern kan minimeras. Dessutom får man en bättre penetration och en i stort sett porfri svets, samtidigt som sprutbildningen är reducerad, förklarar Alpha Laser i ett mail till Metal Supply.

Tack vare Blue Wires egenskaper ska tråden ge en högre hållfasthet, och tack vare den högre hållfastheten vid låga temperaturer används tråden mycket inom skeppsbyggnad, för tillverkning av rörledningar, kemiska apparater och kylare, samt till fordons- och flygindustrin.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078