23948sdkhjf

Sandvik investerar i amerikanskt AI-bolag

Sandvik har förvärvat en del av det amerikanska privatägda mjukvarubolaget Oqton, en leverantör av AI-lösningar inom tillverkningsindustrin som ska hjälpa kunder att planera, optimera och automatisera sina produktionsflöden.

Sandviks senaste förvärv Oqton är ett nystartat bolag som grundades 2017, och med sin bas i San Fransisco och med tre forsknings- och utvecklingscenter i Danmark, Belgien och Kina, har bolaget cirka 60 medarbetare.

− Den här investeringen är i linje med vår strategi att bredda vårt erbjudande inom digitala tillverkningslösningar. Vi ser fram emot att samarbeta med Oqton för att ytterligare bredda vårt produktivitetserbjudande till kund, genom att utveckla nya produkter som kombinerar Sandviks gedigna expertis inom tillverkning med Oqtons AI-drivna plattform för tillverkningsindustrin, säger Stefan Widing, vd och koncernchef för Sandvik.

Oqton tillhandahåller en molnbaserad plattform som lagrar och kopplar ihop data genom hela produktionskedjan, från design till produktion och logistik. Plattformen ska hjälpa kunderna att driva agila produktionsenheter och hantera komplexa produktmixer, med lägre lagernivåer och förenklad leveranskedja som följd.

Samarbetet med Oqton kommer att drivas av divisionen Design & Planning Automation inom Sandvik Manufacturing Solutions.

− Oqtons lösning bidrar till ökad effektivitet och automatisering inom tillverkningsindustrin. Vi delar en gemensam ambition att automatisera arbetsflöden och göra våra kunder mer effektiva, säger Mathias Johansson, chef för Design & Planning Automation.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094