23948sdkhjf

Lindab blir partner för SSAB:s stållösningar

Stålbolaget SSABs GreenCoat-produkter har en ytbeläggning där stora delar av lösningsmedlet i färgen har ersatts med svensk rapsolja.

I motsats till konventionella sammansättningar blir det rapsbaserade lösningsmedlet en permanent del av den slutliga beläggningen.

Nu utser SSAB Lindab till partner för GreenCoat.

Kan ni berätta något om i vilken omfattning efterfrågan på era GreenCoat produkter ökar?

- I alla våra GreenCoat-produkter har stora delar av lösningsmedlet i färgen ersatts med svensk rapsolja, detta ligger helt rätt i tiden för en sundare miljö med mindre utsläpp av skadliga ämnen i luften. Arkitekter, förskrivande ledet, privata kunder, ja hela marknaden gillar vårt miljötänk vilket har bidragit till ökad igenkänning och försäljning för oss.

- GreenCoat blir nominerade och arkitekter vinner priser tack vare vår miljövänliga produkt.

- När pandemin bröt ut i våras fick byggvaruhusen, DYI-marknaden och hantverkare ett rejält uppsving och vi har upplevt en fantastiskt försäljningsutveckling under 2020 och än ser vi ingen avmattning. Privatpersonen investerade sina pengar på fastigheter i stället för på resor, berättar Magnus Andersson som är säljchef Sverige för färgbelagda produkter på SSAB för U&D.

Vad innebär det att Lindab blir partner för GreenCoat?

Jo, SSAB väljer ut de företag som uppfyller kriterierna och lojaliteten för att bli en partner, ett aktivt hållbarhetsarbete är också en viktig faktor.

- I och med att Lindab nu utses till GreenCoat - partner i Sverige så har vi en i det närmaste komplett täckning i landet. Deras stora marknadsnärvaro, lojalitet, erfarenhet och kvalitet var några av de avgörande faktorerna, säger Magnus Andersson.

Lindab - med sitt säte på Bjärehalvön i södra Sverige - har på 60 år växt till en internationell koncern som utvecklar, tillverkar, marknadsför samt distribuerar produkter och systemlösningar inom bygg- och ventilationssektorn. Och företaget har stort fokus på det hållbara byggandet.

- Certifieringar och hållbara byggnationer är en viktig fråga för oss. Vi erbjuder marknaden produkter med högsta kvalitet och bekvämlighet. Här passar GreenCoat från SSAB väldigt bra in i vår strategi, säger Magnus Dahlberg, försäljningschef på Lindab Profil.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.103