23948sdkhjf

Fortsätter expandera med två nya förvärv

Protoma, ett av fyra företag i Erinova Group, inleder nu en storsatsning på Norrland genom två nya företagsförvärv Melatec i Piteå och Lagers Maskin & Consulting (LMC) i Luleå.

Sedan starten av 2021har två nya företag ingått i Protoma, ett bolag som specialiserar sig på tätningsprodukter. De två nya förvärven, Melatec och LMC, ingår i den nybildade divisionen Protoma Norr. Bolaget har sedan tidigare även verkstäder i Göteborg, Karlshamn, Landskrona och Stenungsund, och tillsammans med sina systerbolag arbetar koncernen mot att vara en komplett helhetsleverantör till svensk industri.

Genom de två nya förvärven får Protoma en utökad marknadstäckning samtidigt som resurser byggs upp för att erbjuda totallösningar, bland annat till stål- och gruvindustrin i norra Sverige.

Vi har en stark gemensam nämnare i det faktum att även Melatec och LMC är distributörer för A.W. Chestertons produktprogram på den svenska marknaden. Det betyder att vi tillsammans har en stark grund att stå på i den gemensamma satsning vi nu gör, säger Andreas Eriksson, vd för Protoma, och fortsätter:

I kombination med andra produktgrupper och tjänster kommer vi att kunna erbjuda industrin i Norrland mycket kompletta lösningar, en organisation med starka resurser och en närmast unik teknisk kompetens.

LMC i Luleå är en industripartner till främst tyngre industri i norra Sverige med åtta anställda, och företaget har en stor verkstad för renoveringar av hydraulik- och pneumatikcylindrar samt renovering och nytillverkning av kolvstänger och cylinderrör.

Jag ser många fördelar med att LMC blir en del av Protoma. Vår ambition är att växa och för det krävs det mer resurser. Det får vi nu och det gör att vi dels kan åta oss mer krävande serviceuppdrag, och dels kan vi med en större säljorganisation bli mer aktiva på marknaden, säger LMC:s vd Hugo Näslund.

Melatec i Piteås bas i verksamheten är försäljning av produkter inom området avtätningsteknik, och förutom A.W. Chesterton omfattar produktprogrammet även smörjsystem från det tyska företaget Permatec. Bland kunderna hittar man både gruvbolag och stålverk.

Den satsning Protoma gör på att bygga upp en norrlandsdivision innebär att vi tillsammans startar en spännande framtidsresa. Produktprogrammet utökas, jag får stöd av en stark inköpsorganisation, och med större resurser frigörs också viktig tid för försäljning och tätare kundrelationer, säger Fredrik Melander, startare av Melatec.

Andreas Eriksson, Protomas vd, avslutar:

Det känns fantastiskt roligt att vi kan göra detta tillsammans och att ägarna på båda bolagen känner samma entusiasm som vi.


Andreas Eriksson och Hugo Näslund.
Foto: Herman Axelsson

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.063